top of page

ASENNUSOHJEET
INB® Mudcontrol -laatoille

Ohjeet ja vinkkejä Mudcontrol-laatoille

 

Puhdas seulottu hiekka tai luonnollinen maa-aines ovat hyviä täyteaineita.  
Voit käyttää myös muita täytemateriaaleja kuten soraa (2/8 tai 4/16), haketta, purua tms.

 

Etenkin kengällisten hevosten kanssa on pinnoite tärkeä. Isoille ja aktiivisille alueille on hyvä laittaa vähintään 5 cm: n pintakerros. Makuu ja piehtarointialueille 10- 15 cm.

Yllä mainitut raekoot ovat ohjenuoria kokemusten perusteella eli voit käyttää muunkin kokoista.

 

Poikkeamat laattojen värissä ovat mahdollisia  (- / + 3%).

Asennus

Ota huomioon tilan suunnittelussa että asennuksen jälkeen lämpötilasta johtuvia kokoeroja  (- / + 1,5%) voi esiintyä.  Kuumassa laatat laajenevat, pakkasella kutistuvat. Eli suurempiin kokonaisuuksiin ei liian tiivistä asennusta jotta laatat voivat ”elää”. Laattojen raoiksi tulee jättää n. 0,5cm.

Jos tekee yhtenäisen ison alueen niin joka 50 m2 väliin on hyvä jättää isompi rako, kuten kuvassa.

 

Valmistelu

Aloita tasaamalla alusta. Tasoita möykyt, täytä kuopat, poista kivet. Mikäli alusta on kuiva ja kovin epätasainen niin hiekalla, soralla tms voi tasata pohjaa.  Vaikka laatat asettuvat hyvin hieman epätasaisellekin pohjalle niin paras tulos saadaan kun se on tasattu.

Asennus

Aloita asennus rivi kerrallaan täydeltä pituudelta.  Jos on kuiva pinta niin tee toinen rivi valmiiksi ja työnnä se kiinni ensimmäiseen riviin. Jos on kovin märkää niin etene riveittäin laatta kerrallaan.

Toisen rivin voi laittaa alkamaan samasta kohdasta kuin ensimmäisen.  Mutta jos haluat maksimaalisen vakauden niin suosittelemme tiililadontaa.  Tämä on suositus etenkin silloin jos laattojen päältä ajetaan isoilla ja raskailla ajoneuvoilla.

 

Mikäli haluat alueen reunat tasaisiksi niin laatan voi sahata kahtia.

Pinta

Kun laatat ovat paikoillaan, peitä ne hiekalla tai muulla vettä läpäisevällä materiaalilla.

Eläinkäytössä käytä pestyä hienoa / pehmeää hiekkaa tai pyöreää soraa. Ei kierrätettyä hiekkaa koska hiekan seassa saattaa olla eläimille vahingollisia ainesosia.

Suojaa näkyviin jäävät kielekkeet maa-aineksella tms. Takuu ei kata ylirasituksesta johtuvia kielekkeiden lohkeamisia.

 

Laattojen siirto

Purkaminen lähtee kulmasta ja tapahtuu myös riveittäin.

Levyjen nostossa on oltava varovainen uudelleenkäyttöä varten.

Paras tapa on nostaa etureunaa max 15 cm ja vetää vaakasuorassa rivi kerrallaan irti.

Laattojen nostaminen yli 15 astetta voi aiheuttaa ylirasituksen kiinnityskielekkeissä ja aiheuttaa niiden murtumisen, mikä ei yleensä kuulu valmistajan takuun piiriin.

Asiakkaiden mielipiteitä tuotteesta:

"Lämmin suositus näille laatoille, viikon verran ollaan kokeiltu sekä portin kohdalla että heinän syöntipaikan alla."

- Kiki R.

"Laatat oli naisväelläkin helppo kiinnittää eikä vaatinut mitään työkaluja tai pohjatöitä, me tosin tullaan ajan kanssa vähän fiksailemaan laattojen alla olevaa pohjaa mutta ensiapuna menee näinkin! Toimitus ja asiakaspalvelu oli sujuvaa ja nopeaa, täyden kympin palvelu kokonaisuutena. "

 

- XX.

"Me ollaan nyt istutettu lavallinen

Nordic Mudcontrol

-laattoja pihamaalle. Muovia, joo, mutta puolustuspuheena näille "mutalaatoille" sanottakoon, että ne on tehty kierrätysmuovista ja niille on myönnetty Blue Angel ympäristösertifikaatti (edellyttää korkeaa laatua, pitkää käyttöikää ja kierrätettävyyttä). Pidän myös siitä, että valmistaja istuttaa jokaisesta heille saapuneesta tilauksesta puun Borneon sademetsään kompensoimaan hiilidioksidipäästöjä ja luomaan uutta elinympäristöä monille lajeille."

 

- Riitta S.

bottom of page